Tijdens mijn opleiding aan de HTS-technische bedrijfskunde werd mij al snel duidelijk dat ik een brede interesse had voor bedrijfsvoering in al haar facetten.

Het lag dan ook voor de hand om deze opleiding aan te vullen met een MBA. Nadat ik deze opleiding had gevolgd en na diverse functies te hebben bekleed werd mij steeds duidelijker dat de organisatie voor een groot deel maakbaar is, maar dat mensen niet maakbaar zijn. Daarom heb ik naast mijn rationele opleidingen mij verdiept in de zachte kant van de organisaties. Bij het Inter Universitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde heb ik inzichten gekregen om meervoudig te kijken naar organisatieproblemen. Medewerkers vormen de organisatie en niet alle medewerkers kijken vanuit een zelfde perspectief. En dat hoeft ook niet. Daarnaast komt het nog steeds voor dat er bedrijven zijn die verwoede pogingen doen om te werken aan hun bestaansrecht. Om daaraan een objectieve inbreng en bijdrage te leveren heb ik de opleiding Turnaround Management gevolgd. Hiermee heb ik een palet van kennis en kunde opgedaan om alle MKB bedrijven binnen de maakindustrie te voorzien van zowel inhoudelijke als procesmatige kennis. Voor mij is dan ook een interimklus geslaagd zodra de belangrijkste stakeholders met tevredenheid terugkijken op het behaalde resultaat. Voor verdere toelichting, referenties en achtergrond, verwijs ik graag naar mijn LinkedIn pagina of naar de blog.

Wilt u nader kennis maken om vraagstukken te bespreken, neem dan contact op.

Hartelijke groet,

Martin Koning

Profiel:

Educatieve achtergrond:

Master in Business AdministrationUniversity of Phoenix 20042004
Technische Bedrijfskunde Noordelijke Hogeschool Leeuwarden 1995

Cursussen:

Lean Six Sigmawww.lssp.nl
Organisatie Diagnosewww.sioo.nl
Omgaan met Belangentegenstellingenwww.sioo.nl
Actief in bedrijsovernamewww.AvG.nl
Turnaround Managementwww.eactp.eu

Professionele achtergrond:

Interim Managerwww.oerlikon.comMaakindustrie 2020-2021
Managing Directorwww.smitsrolluiken.nlMaakindustrie 2018-2020
Managing Directorwww.hylas.nlConfectie 2019-2020
Operations Managerwww.alliedmotion.comMaakindustrie 2012-2018
Interim ManagerDiversen2008-2021
Business Controllerwww.abnamro.comFinancial services 2005-2008
Operations & Finance Managerwww.hooghoudt.nlVoedsel 2004-2005
Operations & Finance Managerwww.kippzonen.comMaakindustrie 2002-2004

Hobbies:

Mijn andere passie is zeilen

Een aantal jaren heb ik samen met mijn vrouw diverse zeiltochten mogen organiseren. Zeilen kent veel parallellen met het bedrijfsleven, waaronder varen in zwaar weer, taken, rollen, verantwoordelijkheden en het kiezen van de juiste koers, ook bij tegenwind.

Door het organiseren van vele vakantietochten valt ook hier een parallel te maken dat iedereen een eigen tempo kent en niveau van zeilen heeft. Door gerichte aandacht en aanpak weten wij altijd gezamenlijk het doel te bereiken.